Orvosi rendelő

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a József Attila úti rendelő átalakítására és bővítésére.
A József Attila út és a Móra Ferenc tér sarkán található rendelőkben jelenlegi felnőtt orvosi és védőnői ellátás, valamint gyermekorvosi ellátás folyik. A két különálló épület az 1970-80-as években épült, és az 1990-es évek végi komplex külső-belső felújítás ellenére ezek az épületek mára már nem képesek kiszolgálni a városrész járó beteg ellátási igényeit.A fejlesztés során a telek két részén elhelyezkedő két önálló épület közötti jelenleg szabad terület beépítésével egy új épületegység kerül kialakításra, melyben a védőnői szolgálat tanácsadó irodáit helyezik el. A felnőttorvosi és a gyermekorvosi rendelők – belső funkció bővítés mellett – az eredeti helyükön, az eredeti épületeikben maradnak. Az egyes épületrészek önálló rendeltetési egységet alkotnak majd önálló bejáratokkal, viszont az új épületegység helységeinek elrendezése biztosítja a belső átjárhatóságot a gyermekorvosi rendelők és a védőnői tanácsadó irodák között, mely a fejlesztést megelőzően nem volt biztosított. Az épület akadálymentes megközelítése, valamint a felnőtt háziorvosi, gyermek háziorvosi és a védőnői szolgálat által nyújtott szolgáltatások minden típusú fogyatékkal élő számára biztosított lesz. Az épületkomplexum több akadálymentes főbejáratot is kap, és mindhárom épületegységben akadálymentes mosdót, valamit információs és irányjelző táblákat alakítanak ki a fogyatékkal élők számára.A beruházást követően az épületegyüttes egységesen 15 cm vastagságú hőszigetelő réteget kap, az új nyílászárók pedig a kor energiatakarékossági követelményeit teljesítő paraméterekkel rendelkeznek. Mindegyik épületegységben önállóan szabályozható lesz a fűtés, így az adott épület egyedi igényeihez igazíthatóvá válik a hőmérséklet. Az épületekben radiátoros fűtőrendszer kerül kiépítésre, ahol pedig nincs lehetőség a radiátoros fűtés alkalmazására ott kiegészítő fűtésként padlófűtés kerül kiépítésre. Így az épület adottságait figyelembe véve a lehető legenergiatakarékosabb és legköltségtakarékosabb fűtési rendszer kerül kialakításra.A „József Attila úti rendelő átalakítása és bővítése” című, TOP-6.6.1-16-GY1-2019-00002 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásban valósul meg. A projekt kedvezményezettje Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata. A támogatás összege: 532.881.733 Ft.


Szükséges volt már a rendelő bővítésére, modernizálására, hiszen a településrész lakosságszáma meghaladja a 15 ezret, közülük pedig 10 ezren ebbe az egészségügyi intézménybe járnak.


https://gyor.hu/jozsef-attila-uti-rendelo-atalakitasa-es-bovitese/

Szabadhegyi gyermekrendelő:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100057187310565